kolay para biriktirme

Para Biriktirememek Neden Olur?

Para hayatımızın her alanında bulunmaktadır. Para ile yaşarız. Paramız olmazsa bin bir çeşit mağduriyet yaşarız. Ailemize ve hatta kendimize dahi bakamayacak duruma gelebiliriz. Fakat bazı kişiler iyi kazanmasına rağmen para biriktiremez. Para biriktirmek çok zor gelir. Para biriktirememek bir çok kişinin sorundur. Bunun çeşitli sebepleri vardır. Mesela bir kişi telefon almak için nasıl para biriktirilir diye sorabilir. Ya da araba parası nasıl biriktirilir diye sorulabilir. Nasıl hızlı para biriktirilir? Nasıl kolay para biriktirilir? Her bir soruya cevap vermeye çalışacağız.

Telefon almak için nasıl para biriktirilir?

Telefon fiyatları aldı başını gidiyor. Telefon almak gerçekten de zor hale geldi. Eskiden araba alınan paralara şu an telefonlar alınabiliyor. Özellikle son çıkan iphone modelleri gerçekten çok pahalı ve geliri yüksek kişiler için dahi almak zor. Peki para biriktirerek telefon alınır mı?

Telefon almak için para biriktirmek istiyorsanız öncelikle harcamalarınızı kısmalısınız. Tabi ne kadar kazandığınız da önemli. Kazancınıza uygun bir telefon seçmek daha gerçekçi bir yaklaşım olacaktır. Asgari ücretle geçinen birisi için iphone son modelini almak para biriktirme şekliyle değil ancak borçlanma şekliyle olabilir. Para biriktirirken eksi bakiyeye de düşseniz paraya ihtiyacınız da olsa bir miktar ayırmayı asla ihmal etmeyin. Ayrıca enflasyon karşısında ezilmemek için döviz, altın, bitcoin ya da hisse senedi biriktirmek daha akılcı olacaktır.

Araba almak için nasıl para biriktirilir?

Araba almak uzun vadeli zor bir hedeftir. Eğer sıfırdan başlıyorsanız işiniz zordur. Gene gelirinize göre bir araba seçimi iyi olacaktır. Bu birikim yıllar sürebilir. Her daim para biriktirilmesi ve biriktirilen paranın yatırımla katlanması gereklidir. Mesela yılda 5000 tl biriktirdiyseniz biriken o 5000 tl yi bir yatırım aracında değerlendirmeli siz maaşınızdan para biriktirmeye devam ederken o paranın da kendi kendisine artmasını sağlamalısınız. 

Yüksek dolar kuru sebebiyle araç fiyatları da her geçen gün artmaktadır. Bu artış sebebiyle para biriktirme hızınız araç fiyatlarına yetişemeyebilir. Bu sebeple araç fiyatları düştüğünde uygun bir kredi vadesiyle araç almak daha mantıklı olabilir. Zira siz krediyi tamamladığınızda dolar kuru sebebiyle yükselen araç fiyatı ödediğinizden çok daha yüksek bir meblağ olabilir.

Nasıl hızlı para biriktirilir?

Para biriktirmek için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemlerden kendinize uygun olanı seçmelisiniz. Hızlı para biriktirme yöntemlerinden bazılarını sizlerle paylaşıyoruz.

  • Her ay düzenli olarak fiyatına bakmadan belli bir miktarın altına düşmeden altın almaktır. Eğer paraya ihtiyacınız varsa ve hatta borçlu bile olsanız bu alışkanlıktan vazgeçmeyin. Zira sıkıştıkça bünyeniz sizi tasarrufa iter. Aslında azla da yetinebileceğinizi fark edersiniz.
  • Türk lirası olarak para biriktirebilirsiniz. Altın her %3-5 düştüğünde biriken paranın tamamıyla altın alırsınız. Bu sayede her zaman düşük fiyattan altın alırsınız ve yıllar sonra biriktirdiğiniz paranın kartopu gibi olduğunu katlanarak ilerlediğini görürsünüz.
  • Para piyasalarını öğrenin ve biriktirdiğiniz parayla borsa da yatırım yapın. Hisse senedi alıp satmak çok hızlı kar etmenizi sağlar fakat risklidir de. Eğer acemiyseniz ve borsaya ilk defa giriyorsanız ilk iki seçenekten ilerleyin daha sonra borsada spesifik bir düşüş olursa (10 gün art arda düşüş gibi) paranızı altından çekerek borsaya girin.
  • Para biriktiremiyorsanız uygun bir finansman bulun ve kullanın. Aldığınız parayla altın yatırımı yapabilirsiniz. Ödemenizin vadesi bittiğinde elinizdeki altının ödediğinizden kat be kat fazla olduğunu göreceksiniz.
  • Özet olarak bu işin sırrı biriken paranın yatırım araçlarında değerlendirilmesidir. Aksi taktirde enflasyon sizi hep geriye atar.

Nasıl kolay para biriktirilir?

Kolay para biriktirmek zordur. Çünkü sürekli olarak ihtiyaçlar kendisini yeniler. Market, fatura ve giyim masrafları başlı başına bir derttir. Ne yazık ki lüks harcaması olmayan bir çok kişi bile para biriktirememekten yakınıyor. Fakat bazı alışkanlıklar edinerek daha kolay para biriktirebilirsiniz.

  • Harcamalarınızı dikkatli inceleyin. Bir şey sırf uygun fiyatlı diye almayın. Gerçekten ihtiyacınız olan şeyleri alın. Bu sayede cebinizde daha fazla para kalacaktır.
  • Sağlıksız şeyleri terk edin. Sigara, alkol ve abur cuburlar sağlığımızı bozduğu gibi cebimizi de bozar. Eğer aracınız varsa dikkatli kullanın mümkünse az kullanın bu sayede yakıttan tasarruf edersiniz ve bakım masrafları azalır.
  • Sadece para harcanılan aktivitelerle eğleniyorsanız kendinizi değiştirin. Bir kafede oturup kahve içmek yerine doğada yürüyüş yapmayı tercih edin.
  • Eğitim, Gıda ve Sağlık giderleri dışında tasarruf yapabildiğiniz her alanda tasarruf yapın.
Para biriktirmek çok zordur. Her birimiz nasıl daha hızlı para biriktirilir araştırıp dururuz. Mesele kendimizde bitmektedir.  Bugünün 10 lirasının yatırım yapıldığında 10 sene sonra 100 hatta 1000 lira olacağını unutmayın. Geleceğinize yatırım yapın ve kendinizi güvende tutun. Harcadıkça masraflar artar ve gerçek büyük masraflarla yüzleştiğinizde büyük mağduriyetler yaşayabilirsiniz. Sizce nasıl kolay para biriktirilir?

Post a Comment