internet


Ip Yapılandırma Hatası

İnternet bağlantısı her an olmazsa olmazımız. Özellikle internet üzerinden çalışanlar için internet hayati önem taşıyor. Bu yüzden sürekli ve kesintisiz internet kullanmak herkesin hakkı. Fakat bazen telefonlar bazen de bilgisayarlarımız internete bağlanamaz ve ip yapılandırma hatası ile karşı karşıya kalırız. Bu sorunu yaşayan kişi ip yapılandırma hatasının nasıl düzeldiğini merak ederler. Şimdi ip yapılandırma hatası neden olur ve nasıl düzelir inceleyeceğiz.

İp yapılandırma hatası nedenleri nelerdir?

Bu hatayla karşılaşmanın çeşitli sebepleri vardır. Şimdi tek tek bu sebepleri sıralayacağız.

  • İnternet bağlantısı kesilmiş olabilir.
  • Telefonunuz güç tasarruf modunda olabilir.
  • Modem kaynaklı sorunlar olabilir.
Bu sebepler yüzünden ip yapılandırılması gerçekleşemez ve internete bağlanmak imkansız hale gelebilir.

İp yapılandırma hatası çözümü nedir?

Belirteceğimiz önerileri tek tek deneyerek sorununuzu çözebilirsiniz.

  • Öncelikle internet bağlantınızı kontrol edin. Bunun için modem ışıklarını kontrol etmelisiniz. Eğer yanması gereken tüm ışıklar yanmıyorsa internetiniz kesilmiş olabilir. Bunun sebebi mahallenizdeki bir çalışma olabilir. Lütfen servis sağlayıcınızla iletişime geçin.
  • Telefonunuzun güç tasarruf modunda olup olmadığını kontrol edin. Eğer güç tasarruf modu aktifse güç tasarruf modundan çıkarak tekrar internete bağlanmayı deneyin. 
  • İmkanınız varsa başka cihazlardan internete bağlanmayı deneyin. Eğer başka cihazlardan internete bağlanabilirseniz sorun kullandığınız cihazda olabilir. Bazı modemler belli bir cihaz sayısına ayarlıdır. Mesela 5 cihaza ayarlıysa internete 6. olarak bağlanan cihazda internet var gibi görünse de veri aktarımı gerçekleşmez. Bunun için gerekli modem ayarlarını yapın.
  • Modeminizi resetlemeyi deneyin. Bir çok modemde arkada bulunan ve bir iğne yardımıyla kullanabileceğiniz küçük bir tuş vardır. Bu tuşa en az 7 saniye basılı tutun ve modem kendini resetlesin. Bu işlemden sonra tekrar şifrenizi girerek internete bağlanacaksınız. 
  • Dns ayarlarınızı kontrol etmeyi deneyin. Eğer interneti harici bir dns numarasıyla kullanıyorsanız otomatik dns ayarlarına geri dönün.
Büyük ihtimalle modem resetlendikten sonra sorununuz çözülecektir. Eğer sorun gene çözülmediyse ve tüm cihazlarda aynıysa internet sağlayıcınız ile ilgili bir sorun olabilir. Bunun için müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Ip yapılandırma hatası nasıl düzelir anlatmaya çalıştık. Sorularınızı ve çözüm önerilerinizi bizimle paylaşmak için yorum bölümünü kullanabilirsiniz.

Post a Comment