gozluk



Miyop nedir?

Miyop uzağı görememek olarak tarif edilebilir. Modern yaşam ile başlayan; telefon, televizyon ve bilgisayar çılgınlığı gözlerimizi zorlamaya devam ediyor. Ayrıca yakın mesafeden uzun süreli okumalar da gözü yoran etmenlerden bir tanesi. Her ne kadar genetik etmenler sebebiyle miyopluk görülse de yaşam tarzımız da miyop olma ihtimalimizi yükseltiyor. Peki miyop nasıl düzelir?

Eğer uzağı görmekte zorlanıyorsanız, uzağı bulanık görüyorsanız, uzaktaki görüntüler birbirine karışıyorsa ve göz yorgunluğu varsa miyop olmuş olabilirsiniz. Eğer ailenizde miyop geçmişi varsa risk oranınız daha yüksek olduğundan belirtileri daha fazla dikkate almalısınız. 

Miyop nasıl tedavi edilir ?

Çeşitli miyop tedavi yöntemleri vardır. Bu yöntemler; gözlük tedavisi, lens tedavisi ve lazer tedavisi olarak üçe ayrılabilir.

Gözlük ve lens

Hastalarda genel olarak ilk tercih edilen tedavi yöntemi gözlüktür. Fakat bazı hastalar gözlük kullanmak istememeleri sebebiyle lensleri de tercih edebilirler. Gözlüğün ve lensin kişiden kişiye değişen artıları ya da eksileri olabilir. Bu sebeple tercih yapmadan önce kriterlerinizi belirlemek ve gözlük - kontakt lens arasında farkları öğrenmek faydanıza olacaktır.

Lazer ameliyatı

Kimi hastalar lens ya da gözlük kullanmak istemeyebilirler. Ayrıca lens ya da gözlük bazı hastalarda duruma göre iyileştirici etkiden çok koruyucu ya da geciktirici etki gösterir. Bu gibi sebeplerle lazer tedavisi mecburi hale gelebilir. Lazer tedavisi oldukça basit bir yöntemdir. Bu şekilde gözdeki kürenin ebatı değiştirilir ve miyop tedavi edilir. Birçok hastane bu hizmeti verebilmektedir. Oldukça basit bir yöntem olması sebebiyle risk oranı çok düşüktür ve güvenli bir ameliyattır. 

Lazer ameliyatı dakikalar içerisinde tamamlanır ve hastalar gün içerisinde taburcu edilirler. Ameliyat sonrasında gözde yanma ve sulanma görülebilir. Bunun için doktorunuz tarafından damla tedavisi uygulanabilir. Çoğu zaman kesin çözüm olan lazer tedavisinde düzenli kontroller sağlanarak ve doktor tedavisine uyarak tedavi sürecinizi yönetebilirsiniz.

Bu makalemizde miyop nasıl düzelir anlatmaya çalıştık. Gelişen teknoloji ve imkanlar sayesinde miyop gibi rahatsızlıklar artık daha az endişe verici hal almıştır. Miyop tedavisi ile uzağı görme sorununuzu çözebilir daha sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir yaşama kavuşabilirsiniz.

Post a Comment