virus

Bakirelerde beyaz akıntı

Bir çok vajinal akıntı şekli bulunmaktadır. Bu akıntılardan bazıları normal, bazıları enfekte olmuş şekilde yoğun olabilir. Renk olarak beyaz ya da yeşil renkli akıntılar görülür. Hatta bazen kötü kokulu da olabilir. Bakirelerde ise akıntının şekli önemlidir. Öncelikle akıntının şekli ve rengi belirlenmelidir. Bakirelerde beyaz akıntı neden olur merak edilir ve tedavi şekli araştırılır. Vajinal bir akıntı şekli olan bakirelerde beyaz akıntı cinsel hayatın pasif olması sebebiyle çok daha az görülür. Genellikle bir sorun teşkil etmezler ve her kadında olduğu gibi beyaz ve kötü kokulu değildir.

Beyaz akıntı gören ya da hisseden bakire bayanların genel olarak korkmasına gerek yoktur. Önemli olan bakirelerde beyaz akıntıda akıntının çok kötü kokması ve kaşıntı yapmasıdır. Böyle bir durumda enfeksiyondan şüphelenilebilir. Kötü kokulu, kaşıntıya sebep olan ve hatta bazen yeşil vajinal akıntılarda kişinin bakire ya aktif cinsel hayatı olması bir şey değiştirmez. İki durumda da muayene gerekir. Bakireler kötü kokulu beyaz akıntı fark ettiklerinde bir kadın hastalıkları uzmanından yardım almalıdır. Yapılan muayenede şikayetler kadın hastalıkları uzmanına bildirildiğinde basit bir şekilde vajina zarına zarar vermeden örnek alınır ve teşhis konulur.

Bakirelerde beyaz akıntı neden olur?


Bakirelerde de vajinada mantar enfeksiyonu olması muhtemeldir. Yani bakire olmak mikrop kapmayacağınız anlamına gelmez. Kadınlarda östrojen hormonu etkisi ile genç kızlıkla beraber doğurabilme özelliği kazanılır. Bu nedenle vajina daha ıslak hale gelir haliyle sıvı oranı yükselmiş olur. Beyaz akıntı genel olarak övülasyon denilen günlerde meydana gelir. Yani bakirelerde olan beyaz akıntı gayet normal bir durumdur ve bir çok kadında görülür. Gene de vajinadaki beyaz akıntıya dikkat etmek gerekir takip edilmelidir koku veya kaşıntı durumunda mikrop kapmış olabilirsiniz. Ayrıca ovülasyon dönemi için google play ve ios da çeşitli uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalara bilgilerinizi girerseniz ovülasyon dönemi uygulama ile tespit edilir.

Bakire oluşunuz doktor muayenesi için size endişe vermemelidir. Doktor muayenesinde küçük bir çubuk kullanılır ve vajinadan sürüntü örneği alınır. Eğer enfeksiyon oluşmuşsa bu şekilde nedeni de tespit edilebilir. Bu işlem çok kısa sürer ve her hangi bir ağrıya sebep olunmaz. Test sonuçlarına göre gerekli doktorunuz tarafından belirlenen tedaviler uygulanır.

Muayene olacak bayanlar muayene gitmeden önce idrarlarını yapmamalıdır. Yapılacak test açısından kişini idrar torbasının dolu olması daha iyi sonuç verir. Doktorla konuşulurken tüm değişikliler, özellikle akıntının rengi, kokusu ve normalden değişikliği bildirilmelidir. Çubukla sürüntü alma dışında görüntü alınarak da muayene yapılabilir. Ayrıca doktor gerek görürse el ile de muayene edebilir.


Bakirelerde beyaz akıntı nasıl düzelir?


Bakirelerde beyaz akıntı tedavisi genellikle ilaç yoluyla yapılır. Bakirelerin cinsel hayatı olmaması sebebiyle vajina zarının zarar görmemesi adına ilaç daha çok oral yolla alınır. Ayrıca vajinaya sürülen çeşitli kremler de tedaviye yardımcı olur. Tedavi büyük oranla ilaç ile gerçekleşir ve sonuç verir. Test sonrası durumunuza göre doktor başka tedaviler de uygulayabilir.

Bakirelerde beyaz akıntı neden olur anlatmaya çalıştık. Görüldüğü üzere yeşil renkli olmayan, kokusuz, şeffaf ve kaşıntı yapmayan akıntılar tehlikesizdir. Fakat eğer endişeleriniz varsa doktora görünmelisiniz. Bakirelerde vajinada beyaz akıntı mikrop sebebiyle enfeksiyonel ise de tedavisi bulunmaktadır. En iyi teşhis ve tedaviyi doktorunuz yapacaktır.

Post a Comment