Blogger CLS sorunu

Blogger kullanıcıları bazen cls sorunu ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Bir gün google search console ekranınıza CLS sorunu: 0,25 (mobil) eşiğinden fazla uyarısı düşerse şaşırmayın. Google websitenizin ana sayfasının ve tüm diğer sayfaların belli kriterlere uymasını istiyor. Bu kriterlerden biri de boyutların ekrana uyumlu olması. Yani kullanıcılar sayfaya girdiğinde aniden büyüyen ya da küçülen bir sayfayla karşılaşmak istemiyorlar. Bu CLS sorununun çeşitli sebepleri olabilir. Bu sorunun çözümü mutlaka gereklidir. Aksi taktirde google aramalarında geriye düşebilirsiniz. Bu da site performansınızı olumsuz etkiler.

Blogger CLS sorunu neden olur?

Bu sorunun temel olarak 3 farklı sebebi vardır. Sitenizdeki cls sorunu sebebini tespit ederek sorundan kökünden kurtulabilirsiniz.

  • Sitenizin teması mobil ya da masaüstü uyumsuz olabilir.
  • Sitenizdeki resimlerin optimizasyonu yapılmamış olabilir.
  • Sitenizde bulunan reklamlar temayla uyumlu olmadığından ekranda kaymalara sebep olabilir.

Blogger CLS sorunu nasıl düzeltilir?

Öncelikle sorunun sebebi tespit edilmelidir. Bunun için deneme yanılma yöntemi kullanılmalıdır. İlk bakılması gereken yer resimlerin optimizasyonudur. Blogger sayfalarınızda kullandığınız resimleri PNG formatında seçin. Bu şekilde daha küçük boyutlanırlar ve geç yüklenmezler. Ayrıca yazı oluşturma ekranından resme tıklayarak resim ayarlarına girip resim boyutunu " orta " olarak seçebilirsiniz.

Eğer sorun resim optimizasyonundan kaynaklanmıyorsa reklamlara odaklanın. Bazı reklamlar otomatik boyutlandırıldıklarından sayfa yapısını bozabilirler. Bunun için adsense reklamlarını tekrar optimize edin gerekiyorsa otomatik boyutlandırmayı değil uygun boyutlandırmayı kullanın. 

Sorun tema kaynaklıysa yeni bir temaya geçmeniz ya da temayı optimize etmeniz gerekebilir. Bu işlemden önce eski temanızı yedeklemeyi unutmayın. 

Yukarıda belirtilen her işlemi denedikten sonra ana sayfanızın ve cls hatası veren sayfalarınızın linkini BU SİTEYE girerek ilgili bölüme ekleyin. Hem mobile hem de masaüstü taraması yapın. Eğer sorun devam ediyorsa site taramadan sonra sizi bilgilendirecek.

Sorunu çözdüğünüzde google search console ekranınıza gidin ve düzeltmeyi doğrulayın. Eğer sorun çözüldüyse kısa zaman içerisinde bildirim alacaksınız.

Unutmayın Blogger CLS sorunu: 0,25 (mobil) eşiğinden fazla sorunu mutlaka çözülmesi gereken bir sorundur. Aksi halde emekleriniz boşa gidebilir ve google aramalarında geriye düşebilirsiniz. Bu sebeple cls ayarlarına dikkat edin ve sitenize eklediğiniz her yazıda ya da yapılan değişikliklerde resim optimizasyonlarına dikkat edin.

Post a Comment