arama yerine yazi

Windows 10 arama yerine yazı yazamama 

Bir çok bilgisayarda windows 10 kullanılır. Dünya çapında popüler olan ve alternatifleri pek bilinmeyen windows işletim sistemleri bazen sorun çıkarabilmektedir. Bu sorunlardan birisi de masaüstünün sol alt tarafında olan arama bölmesine yazı yazılamama sorunudur. Bu sorun sebebiyle arama bölmesine tıklayabilirsiniz fakat klavyede neye basarsanız basın bir şey yazılamayacaktır. Bu da kullanıcı deneyiminizi olumsuz etkileyecek ve aradığınız programlara ulaşmanızı zorlaştıracaktır.

Windows 10 da arama yerine neden bir şey yazılamaz

Bunun genel sebebi orjinal windows kullanmamaktadır. Mümkünse önemli verilerinizi sakladıktan sonra orjinal windows yüklemeyiniz. Bu sayede bu gibi sorunlardan kurtulursunuz. Fakat bir çok kimse kmspico gibi windows lisanslayıcı korsan programlar kullanıyor. Kmspico ile lisanslanan windows işletim sistemlerinde bu hataya sıkça rastlıyoruz fakat çözümü basit.

Arama yerine yazı yazılamama sorunu çözümü

Aşağıda belirttiğimiz adımları tek tek uygularsanız mutlaka çözüme ulaşacaksınız.

  • Öncelikle windows ve R tuşlarına aynı anda basın ve çalıştır ekranına ulaşın buradaki boşluğa " C:\Windows\system32\ctfmon.exe " komutunu girerek entere basın. Bu şekilde arama yerine yazı yazabilirsiniz fakat windowsu her yeniden başlattığınızda bu işlemi tekrar yapmanız gerekecek. Her seferinde tekrar yapmak istemiyorsanız aşağıdaki adımlarla devam edin.
  • Arama yerine artık yazı yazabiliyoruz. Bu yüzden arama yerine " regedit " yazın ve kayıt defteri düzenleyicisini açın. Kayıt defteri düzenleyicisinde şu yolu takip ederek tüm run klasörüne ulaşın: " HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - Microsoft - Windows - CurrentVersion - Run "
  • Run klasörüne sağ tıklayın ve " yeni - dize değeri " yolunu izleyin. Dize değer bölümüne " ctfmon.exe " yazıp entere basın.
  • Sağda ctfmon.exe isminde bir klasör oluşacak. Bu klasöre sağ tıklayın değiştir butonuna basın. Açılan pencereye " C:\Windows\system32\ctfmon.exe " komutunu girin ve tamam butonuna tıklayın.
Bu kadar basit bundan sonra arama yerine rahatça yazabilecek ve istediğiniz programları rahatça bulabileceksiniz. Ayrıca bilgisayarı her kapatıp açtığınızda da aynı sorunla karşılaşmayacaksınız. Windows da arama yerine neden yazı yazılamaz ve bu sorun nasıl düzelir anlatmaya çalıştık. Yapamadıysanız ya da başka sorularınız varsa lütfen yorum bölümünde belirtin.

Post a Comment