kot

Rengi Solan Siyah Pantolon

Pantolon hem erkek hem de bayanlar için vazgeçilmez bir kıyafettir. Özellikle erkekler sadece pantolon giyer diyebiliriz. Kumaş pantolon, kadife pantolon, kot pantolon ve keten pantolon bunlar çeşitli farklı renklerde bulunur ve her biri birbirinden güzeldir. Pantolonlarımızı kombinlerimize göre seçeriz. Siyah kot pantolon bir çok kıyafetle uyumludur. Bu yüzden giyimine özen gösteren bir çok kişi siyah pantolonu tercih eder. Özellikle gençler arasında siyah pantolon çok popülerdir. Çalışanlar ise gömlekleri iyi uyumlu olması için siyah keten ya da kumaş pantolonu tercih edebilir.  Fakat severek aldığımız ve giyindiğimiz siyah pantolonlarımızın rengi solabilir. Siyah pantolonun rengi solarsa çirkin bir görüntü oluşur ve görüntümüz bozulur. Bu yüzden siyah pantolonumun rengi gitti ne yapabilirim diye kendinize sorarsınız. Pantolonun rengi soldu ise korkma ne yapabilirim diyorsan doğru yerdesin!


Rengi solan pantolonu düzeltme işlemi

Öncelikle yapılması gereken önlem almaktır. Kot pantolonlarının rengini düzeltmektense onları korumak daha basit ve masrafsızdır. Kot pantolonu yıkarken ters çevirip makineye atmakta fayda vardır. Ayrıca aşırı yüksek sıcaklıklarda değil önerilen sıcaklıklarda yıkamak daha iyidir. Mümkünse fazla yıkanmamalıdır. Kuruttuğunuz zaman güneşte unutmamalısınız. Kuruyunca hemen toplamalı ve gölgeye koymalısınız. Ayrıca internette bulunan ve çamaşır makinasına atılması tavsiye edilen karabiber ve sirke gibi ürünler çamaşır makinanıza zarar vereceğinden önermiyoruz.

Rengi solan pantolonu düzeltmek için kumaş boyası kullanarak tekrar boyama işlemi yapabilirsiniz. Ayrıca filtre kahve ile de kot pantolonların rengi düzeltilebilir.

Solmuş siyah pantolon nasıl boyanır?

Öncelikle siyah kumaş boyası satın alın. Kumaş boyası satın alırken boyanın pantolonunuza uygun olup olmadığını satıcınıza sorun. Daha sonra bir leğen temin edin. Pantolonu tarif edilen kumaş boyası miktarı ile leğene koyun. Kot pantolon iyice boyandıktan sonra kurumasını bekleyebilirsiniz.

Ayrıca çamaşır makinesinde de boyama yapılabilir. Bunun için boyalar bulunmaktadır. Bu boyaları satın almadan önce çamaşır makinesi markası müşteri hizmetlerini arayarak makinanızın uygun olup olmadığını sorun. Unutmayın çamaşır makinası pantolondan daha pahalıdır ve bozmak istemezsiniz.

Filtre kahve ile kot pantolon boyamak isteyen okurlarımız yoğun filtre kahve kullanmalıdır. Yukarıda bahsettiğimiz boyama yöntemi ile aynı yöntem kullanılır. Fakat bu sefer pantolon kahvenin içerisinde en az 12 saat beklemelidir. Daha sonra ister elle ister makinada kahveden arınana kadar iyice yıkanır ve kurutulur. Bu işlemi isteğinize göre bir kaç kere daha tekrarlayabilirsiniz. Her ne kadar bu yöntemi de önersek de boya kullanmak daha masrafsız olabilir. Unutmadan söyleyelim pantolonunuzun her yerinin kahve ile temas ettiğinden emin olmalısınız. 

Bu şekilde sadece kot pantolonlarınızı değil bir çok kıyafetinizi de boyayabilirsiniz. Rengi solan siyah pantolonları düzeltmek bu kadar da basittir. İsteyen ve parası olan yenisini alır fakat herkesin durumu müsait değildir. Bu yüzden pantolonun rengi soldu diye korkmayın boyayabilirsiniz!

Post a Comment