yagli gobek

YAĞLI GÖBEK

Sağlığına dikkat eden her birey fit olmak ister. Fit ve yağsız vücuda sahip kişilerin görüntüsü de daha güzeldir ve giydikleri kıyafetler daha çok yakışır. Bazen ne kadar dikkat edilirse edilsin göbekte yağlanmalar görülebilir. Vücudun yağlanması çok kolaydır fakat vücutta biriken yağları yakmak zordur. Bu yüzden yağlanan göbek nasıl düzelir diye merak edilir. Basit yöntemlerle yağlanan göbekler eski haline gelir ve nasıl düzelir sorusuna cevap bulmuş olursunuz.

YAĞLANAN GÖBEK NASIL DÜZELİR?

Bunun için çeşitli yöntemler vardır. Bu yöntemleri spor ve diyet olarak ikiye ayırabiliriz. Spor yaparak yağ yakımını hızlandırabiliriz. Ayrıca çeşitli diyetlerle kas oluşumunu destekler vücudumuzdaki yağları yok edebiliriz. İdeal bir vücutta yağ oranı %13 civarında olmalıdır. Eğer vücut geliştirme sporcusu olmak istiyorsanız bu oran %8 lere düşmelidir. Şu da unutmamalıdır ki halk arasında yaygın bir inanış vardır. Spor yapılarak yağların kasa dönüşeceğine inanılır. Yağlar kasa dönüşemez. Yağlar yakılır ve yerine kas inşa edilir.

SPOR YAPARAK GÖBEK YAĞLARINDAN KURTULUN

  • Öncelikle hareketsiz hayatınızdan kurtulmalı ve spor yapmaya başlamalısınız. Ev işleri yapmak ya da haftada bir kere halı sahaya gitmek spor yerine geçmez. Bunlar vücudun rutinidir. Bu yüzden body bulding ya da yüzme gibi tüm vücudunuzu çalıştıracak sporlar ile yağ yakmaya başlamalısınız.
  • Göbek yağlarından kurtulmak isteyen kişiler genelde mekik çekmeye başlarlar. Hangi spor yapılırsa yapılsın ya da vücudun neresi çalıştırılırsa çalıştırılsın yağ vücudun bütününden yakılır. Yani mekik çekiyorsunuz diye göbeğiniz eriyecek diye bir şey yok. Bu yüzden tüm vücudunuzu çalıştırmayı ihmal etmeyin. Mekik çekmek karın kaslarının güçlenmesini yağlarınızı yaktığınızda karın kaslarınızın görünmesini, daha güçlü olmanızı ve daha düzgün durmanızı sağlar.
  • Spor yapmaya gücü olmayanlar ya da yaşı ilerlemiş kişiler kalp sağlıklarına da dikkat ederek yürüyüş yapabilirler. Yürüyüş yaparak kalori yakabilirsiniz. Ayrıca metabolizmanızı çalıştırarak durduğunuz yerde de kalori yakabilirsiniz.

BASİT DİYET YÖNTEMLERİ İLE GÖBEK YAĞLARINDAN KURTULUN

  • Diyet yapmak sanıldığı kadar zor değil. Aç kalmanız da gerekmez. Sadece düzenli beslenerek yağlarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz. Öncelikle yağ ve karbonhidrat tüketimini azaltarak protein alımını artırmalısınız. Bunun için internette bulabileceğiniz. Onlarca keto ve protein diyeti mevcuttur. Kendinize uygun bir diyet bulup uygulayabilir ya da profesyönel bir diyetisyen ya da spor hocasından destek alabilirsiniz.
  • Ayrıca yeşil çay gibi metobolizma hızlandırıcı içecekler ara verilerek içilebilir. Bu sayede durduğunuz yerde de kalori yakabilir kilo verdikçe yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. 
  • Bol bol su içmeyi asla ihmal etmeyin. Göbek yağlarının en büyük düşmanı su içmektir. Günde en az 3 litre su içerek oturduğunuz yerden kalori yakıp göbek yağlarının üstesinden gelebilirsiniz.
  • Düzenli bir diyet yapamıyorsanız porsiyonları küçültün ve abur cuburdan uzak durun. Tatlılar ya da cips, bisküvi gibi atıştırmalıklar doyurucu olmadıkları gibi çok yüksek kalori ihtiva ederler. Küçücük bir porsiyon baklava ya da orta paket bir cips kova bir öğün tabağına denk kalori ihtiva ederler. Ayrıca işlenmiş şeker ve yağ vücudunuza hızla yağ olarak geri döner.
Göbek yağlarından kurtulmak disiplinli bir çalışma ile mümkündür. Özellikle de istikrar çok önemlidir. Unutmayın vücut en son göbekteki yağları yakar. O yüzden zayıfladıkça göbeğinizin erimemesine aldırmadan diyete ve spora devam edin vücudunuz zamanla şekillenecek ve göbeğinizden kurtulacaksınız. Ayrıca bazen şişkinlik te göbeğiniz varmış gibi görünmesine sebep olabilir. Bu yüzden sindirim sisteminize ve bağırsak sağlığınıza dikkat edin. Yağlanan göbek nasıl düzelir sorusuna cevap vermeye çalıştık. Yağlanan göbek için uygulanacak basit yöntemler nasıl düzelir sorusunuz cevabıdır.

Post a Comment