ayrilan cift


Mutsuz evlilikler


Her birey evlenirken büyük hayaller kurar. Kimse mutsuz olmak için evlenmez. Hemen hemen herkesin evlilikten beklentileri aynıdır. Bu beklentilerin en başında da mutluluk gelir. Mutlu evliliklerden olan çocuklar da mutlu olur ve sağlam bir psikolojiye, karaktere sahip olurlar. Fakat kişiler her ne kadar büyük umutlarla mutlu bir evlilik için ve mutlu bir hayat için adım atsa da mutlu bir evliliğe sahip olmak kolay değildir. Çeşitli sebeplerle bir çok çift mutsuz bir evlilikten muzdariptir. Peki mutsuz evlilik nasıl düzelir? Mutlu bir evliliğin sırları nelerdir?

Öncelikle mutsuz evliliğin sebepleri tespit olunmalıdır. Mutsuz evliliğin bir çok sebebi olabilir. İlgisizlik, maddi kaygılar, güvensizlik, kafa uyuşmazlığı, baskı ve şiddet, cinsel sorunlar, psikolojik sorunlar vb. mutsuz evliliklere sebep olur. Çiftler evlilik hayatlarını iyi analiz etmeli ve mutsuzluğun kaynağına inerek çözümü kökünden çözmelidir.


Mutsuz evlilere öneriler


Yukarıda belirtildiği gibi öncelikli mutsuzluğun sebebi tespit olunmalıdır. Bunun için evlenmeden önce ve evlendikten sonra kıyası yapabilirsiniz. Yani sorulacak soru şudur: " evlenmeden önce mutlu olduğum biriyle neden mutsuzum ". Bulabildiğiniz sebepleri bir kenara yazın ve her birine teker teker çözüm üretmeye başlayalım. Mutsuz evlilikleri mutlu hale getirmek için bazı öneriler


  • Kişiler sorunları öncelikle kendinde aramalıdır ve karşı tarafı düzeltmek yerine öncelikle kendini düzeltmelidir.
  • İletişim kurabilmek belki de evliliğin en önemli noktalarından biridir. İletişim kurabilen çiftler birbirlerini daha iyi anlarlar ve sorunlarına daha sağlıklı çözümler üretirler.
  • Çiftler birbirlerine vakit ayırmalıdır. Modern hayatın koşuşturmacasında her birey kendince yorulur. Fakat akşam eve geldiğinizde eşinizle vakit geçirmeye önem verin. Sadece kendi isteklerinizi değil eşinizin isteklerini de dikkate alın ve uyum sağlayın.
  • Çiftler birbirlerini eleştirmek yerine sevmeli ve saymalıdır. Eşiniz dahi olsa kimse karakterini sizin için değiştiremez. Bu yüzden eşinizi eksikleriyle sevmeyi öğrenin. 
  • Maddi kaygılardan ve gelecek kaygılardan uzaklaşın. Çoğu aile sürekli daha iyisi için çalışarak hayatını heba eder.  Her zaman para kazanmak yerine bazen kazandığınız parayı harcamayı da bilin.
  • Cinsel hayatınıza önem verin. Erkekler cinsellikte işini bitirip kenara çekilen olmamalıdır. Aynı şekilde kadınlar da cinselliği bir silah ve erkeğe karşı bir lütuf olarak görmemeli her iki taraftan birbirini bu zevkten mahrum bırakmamalıdır. 
Evliliğinde mutsuz olan kişilere yüzlerce başka öneri verilebilir. Fakat her biri klişeden öteye geçmeyecektir. Mutlu evliliğin kaynağı doğru kişi seçimidir. Doğru kişi seçilmediyse ya da siz doğru kişi değilseniz evliliği mutlu hale getirmek gerçekten büyük emek gerektirecektir. 

Bu makalemizde mutsuz evlilik nasıl düzelir bahsetmeye çalıştık. Mutsuz evlilikler de sadece eşler değil çocuklar da mağdur taraftadır. Mutsuz evliliklerde büyüyen çocuklar mutsuz evlilikler yapar. Bu sebeple evdeki huzura önem vermeli. Hem kendimiz hem de eşimiz için bir şeyleri yoluna koymaya başlamalıyız.



Post a Comment