kadın saçı



Bir çok insan tipi ve bir çok saç tipi vardır. Bazı kişilerin saçları parlak ve hacimliyken bazı kişilerin saçları da süpürge gibidir. Daha doğrusu kişiler kendilerini süpürge saçlı olarak tanımlar. Saçını süpürge olarak tanımlayan kişiler saçlarından memnun değildir ve saçlarını düzeltmek isterler. Bu sebeple süpürge gibi saçlar nasıl düzelir sorusu sıkça sorulmaktadır. Süpürge gibi saçların çaresini bu makalede anlatmaya çalışacağız. Aslında basit yöntemler ile saçlarınızı düzeltebilirsiniz.

Saçlar nasıl canlı ve parlak hale getirilir?

Saçlarınızın süpürge gibi olmasının sebebi genetik olabilir. Ayrıca saç boyama ve renk açma gibi işlemlerde saçların saman gibi olmasına, canlılığını yitirmesine sebep olabilir. Yanlış bakım sebebiyle yıpranan saçlarınızı doğru bakımı uygulayarak eski haline getirebilirsiniz.  Şimdi önerilere geçelim.

  • Piyasada saçları canlandırmak için onlarca farklı ürün var. Bu ürünlerin her birini araştırarak kendinize uygun olan ürünü bulun ve deneyin. Denediğiniz ilk ürün sonuç vermeyebilir. Zira herkesin saç yapısı farklıdır ve her ürün herkese iyi gelmez. Saç maskeleri, serumları ve diğer bakım setleri saçlarınızın eski haline gelmesi için faydalı olacaktır.
  • Saçlarınız artık düzelmeyecek durumdaysa ve hiç bir öneri fayda vermiyorsa saçlarınızı kuruya bölgeler kaybolana kadar kestirmek gerekebilir.
  • Yıpranan saçlara yapılan bir başka öneri de zeytinyağıdır. Saçlarınıza gün aşırı olarak zeytinyağı bakımı uygulayarak daha canlı saçlara kavuşabilirsiniz. 
  • Kuaförünüze giderek keratin bakımı talep edebilirsiniz. Ayrıca uzman bir kuaföre danışarak farklı yöntemleri de deneyebilirsiniz.
İnternette ve forumlar onlarca çözüm önerisi bulunabilir. Özellikle forumlarda ya da sosyal medyada bir çok yönlendirme yapılmaktadır. Fakat doğal olmayan yöntemleri denerken dikkatli olun. Saçlarınızı düzeltmeye çalışırken daha da kötü duruma getirebilirsiniz.Bu yüzden bahsedilen her formulü saçınızda denemeden önce bir uzmana danışmanızda fayda vardır.

Süpürge gibi saçlar nasıl düzelir sorusuna verilecek çok fazla cevap vardır fakat saçlarınızın süpürge gibi olmasının yani kurumasının sebebi genetik değilse yani sizin hatalarınız yüzünden bu hale gelmişse saçlarınızı kestirmek ve tekrar sağlıklı şekilde uzatmak uygun bir yöntem olabilir. Konuyla ilgili bir uzmana danışmayı unutmayın.

Post a Comment