akıllı telefon


Akıllı telefonların hayatımıza girişiyle beraber her birimiz teknolojiyle daha haşır neşir hale geldik. Hemen hemen herkeste artık bir akıllı telefon var. Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Fakat akıllı telefonların da her teknolojik alet gibi kendilerine göre sorunları var. Bu sorunlardan biri de akıllı telefon ekran kararması. Bu sebeple akıllı telefon kullanıcıları tarafından telefonun ekranı gitti nasıl düzelir sorusu sıkça soruluyor. Telefonun ekranı gitti nasıl düzelir sorusunu bu makelemizde açıklamaya çalışacağız.


Telefon ekran kararması sorunu


Telefonun ekranının kararmasının genel olarak iki sebebi bulunmaktadır. Birinci sebep; darbeye bağlı olarak ekran çatlaması ya da ekran kırılmasıdır. Ekranda kırılma ya da çatlama olmadan da darbeye bağlı olarak kararma olabilir. Bunun sebebi anakarta bağlı bağlı parçaların ya da direk anakartın hasar görmesidir. İkinci sebep ise yazılımsal sorunlardır.  Peki telefon ekran kararması sorunu nasıl çözülür? 


  • Ekran kırıldıysa ya da çatladıysa bu sebeple görüntü gelmediyse yapılacak en iyi şey telefonu garanti kapsamında servise göndermektir. Eğer garanti bittiyse gene yetkili servis önerilir. Fakat yetkili servis pahalı geliyorlar bilip güvendiğiniz bir tamirciden yardım alabilirsiniz. Eğer daha ucuza halletmek istiyorsanız ve kendinize güveniyorsanız youtube videoları izleyerek ekran değiştirmeyi öğrenebilirsiniz. Telefon ekranı değiştirmek uzmanlık gerektiren bir işlem değildir. Fakat bir çok telefon ekranı vidasız şekilde kasaya bağlı olduğundan söküp takmak için gerekli aparatları temin etmeniz gereklidir. Telefon ekranınızı gittigidiyor, aliexpress gibi satış sitelerinde bulabilirsiniz.
  • Ekran kırılmadığı halde telefonun ekranı yoksa anakarta bağlı bir sorun olabilir. Gene ilk tercihiniz yetkili servis olmalıdır. Fakat kendiniz halletmek istiyorsanız gene youtube yardımıyla telefonu açabilirsiniz. Ekranı anakarta bağlayan flexinin yerinden oynaması sebebiyle ekrana görüntü gelmeyebilir. Flexiyi oturtarak görüntü alabilirsiniz. Fakat işlem yaparken dikkatli olmalısınız ufak bir hata telefona mal olabilir.
  • Gene internetten hard format yöntemini öğrenerek telefonunuza format atmayı öğrenebilirsiniz. Yazılımsal bir sorununuz varsa bu şekilde çözebilirsiniz.
Bazen telefon ekranı masrafları telefon kadar pahalı olabiliyor eğer telefonunuzu uzun süredir kullanıyorsanız teknik servisten fiyat aldıktan sonra telefonu tamamen değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Telefon ekranı gitti nasıl düzelir sorusunun cevabı genel olarak bu şekildedir. Telefon ekran kararması sorunu yaşıyorsanız bu yöntemleri deneyerek sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

Post a Comment