Laptop


Masaüstü bilgisayarlardan sonra hayatımıza giren hemen hemen her birimizin evinde olan laptoplar tablet bilgisayar ve akıllı telefonlarla beraber popülerliğini yitirmişse de halen kullanım alanı çok geniş. Özellikle öğrenciler ve iş adamları tarafından kullanılmaya devam ediyor. Fakat laptop kullanıcılarının kendilerine göre bazı sorunları olabiliyor. Kişiler yanlışlıkla ya da sistemsel bir hata yüzünden ekranlarını ters çevirebiliyor ve mağdur olabiliyor. Bu sebeple ters dönen laptop ekranı nasıl düzelir sorusu sıkça soruluyor. Bu makalemizde sizlere ters dönen laptop ekranı nasıl düzelir anlatmaya çalışacağız.


Ters dönen ekran nasıl düzelir


Ters dönen ekranı düzeltmenin iki yöntemi vardır. Bahsedeceğimiz yöntemler ile sorununuzu hızlıca halledebilirsiniz. 

  • Öncelikle masa üstüne geldin ve klavyenizin sol altındaki CTRL ve ALT tuşlarına aynı anda basın. Daha sonra klavyenizdeki yön tuşlarını kullanarak ekranınızı istediğiniz tarafa döndürebilirsiniz.
  • Eğer eliniz klavye ile yapmaya yatkın değilse ya da başaramadıysanız bir başka yöntem daha var. Öncelikle masaüstünüzde boş bir yere mausenin sağ tuşuyla tıklayın. Açılan sekmede görüntü ayarlarını seçin. Daha sonra açılan ekranda ölçek ve düzen kısmını göreceksiniz. Burada ekran yönünü yatay olarak seçin ve uygula tuşuna tıklayın.
ekran ters döndü


Bu yöntemler ile ekran dönme sorununu çok basit bir şekilde çözebilirsiniz. Laptop dışında windows kullanan tüm cihazlarda ekran ters dönme sorunu bu şekilde çözülebilir. Ters dönen laptop ekranı nasıl düzelir sorusunu basit bir şekilde cevapladık. Başka sorunlarınız varsa yorum kısmında bize iletebilirsiniz.

Post a Comment