EOS VOİCE

EOS VE VOİCE


Bir çok kişi maddi kaygılar sebebiyle para kazanmanın farklı yönlerini arıyor. Özellikle son dönemde internetten para kazanma yöntemleri araştırılıyor. Kimi kişiler websitesi açarak kimi kişiler ise youtube videoları çekerek ekstra gelir elde etmeye çalışıyor. Eos' un yeni sosyal medya uygulaması voice hem sosyal medyada zaman geçirmek hem de zaman geçirirken para kazanmak isteyen internet kullanıcıları için güzel bir seçenek olacak. Şimdi voice uygulaması ile nasıl para kazanılır anlatmaya çalışalım.

Öncelikle belirtmek gerekir ki voice uygulaması ile alışverişte kullandığımız gerçek para değil kripto para kazanılıyor. Peki kripto para nedir. Bilmeyen kullanıcılar için kısaca açıklamayalım. Kripto para; blockchain teknoloji ile üretilen, kodlarla üretilen, merkeziyeti olmayan ve gerçek bir değeri olan sanal paradır diyebiliriz. Bu paralar çeşitli borsalar aracılığıyla Türk Lirasına çevrilebilir ve kabul eden sitelerde alışveriş yapılabilir. En çok bilinen kripto para bitcoindir. Bitcoin dışında altcoin olarak adlandırılan onlarca kripto para bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Eos' dur. Voice uygulaması eos ekosistemine bağlı olarak çalışacaktır.

VOİCE UYGULAMASI NEDİR?


Voice uygulaması bir eos projesidir. Voice uygulaması henüz piyasaya sürülmedi. 14 Şubat 2020 tarihi voice uygulamasının beta halinin çıkış tarihi olarak belirtiliyor. Voice uygulamasının facebook ve instagram gibi bir sosyal medya uygulaması gibi olacağı tahmin ediliyor. Fakat bu uygulamalardan farkı voice uygulamasında paylaşımlarınız beğenildikçe ya da görüldükçe eos ya da uygulama için üretilecek bir token kazanabileceksiniz.

Benzer bir uygulama steemit tarafından denendi ve bir çok benzeri ortaya çıktı. Steemit uygulamasında kişiler paylaşımlarına aldıkları oy kadar steem dolars kazanıyordu. Sonra bu steem dolarları ister steem' e çeviriyor isterse de borsalar aracılığıyla Türk Lirasına çeviriyorlardı. İlk çıktığında 0.1 cent civarında değeri olan steem 7 dolar seviyelerini dahi gördü. Bu dönem steemit kullanıcıları paylaşımlarından ciddi paralar kazanıyorlardı. Öyle ki steeme bağlı ödül dağıtan bir çok yeni sosyal medya kanalları ortaya çıktı. Ödül dağıtımının adil olmayışı, bot kullanımı, kişilerin kendilerini oylayabilmesi gibi kullanıcı deneyimini etkileyen bir çok sebepten dolayı kişiler steemit sisteminde ayrıldı ve paylaşım yapmaz oldu. Bu sebeple sistemde artık çok az kullanıcı var ve değeri de eski günlerdeki gibi değil.

Voice uygulamasının steemit gibi olmayacağı daha adil olacağı öngörülüyor. Voice projesi steemit projesine göre çok daha profesyonel olacak. Voice projesine toplamda 150 milyon dolar yatırım var. Ayrıca teknik ekibi de çok profesyonel. Voice uygulaması eğer gelir eşitliği sağlayabilirse facebook, instagram ve twitter gibi bir çok sosyal medyayı tahtından edebilir.



VOİCE NASIL PARA DAĞITACAK


Voice uygulaması sayesinde Eos daha da tanınır bir hale gelecek ve insanlar daha fazla yatırım yapacak. Bu da eosun değerini artıracaktır. Ayrıca uygulamanın aldığı reklamlardan aldığı gelirin bir bölümünü kullanıcılara dağıtmasından daha adil bir şey olamaz. Facebook düşünülünce her sayfada reklam görüyoruz. İzlediğimiz reklamlardan facebook para kazanıyor. Peki sayfa sahipleri? Sayfa sahipleri tabiki hakkını alamıyor. Voice uygulaması bunu değiştirebilir.

Eos ekosistemine sahip voice uygulaması 14/02/2020 tarihinde beta sürümüyle piyasaya sürülecek. Piyasaya sürüldüğü tarihten itibaren yeni güncellemeleri size aktarmaya para kazanmanın kolay yollarını anlatmaya devam edeceğiz. Voice uygulaması çok yakında sizlerle buluşacak

Post a Comment