kafatasi



ÇENE KAYMASI



Çene kayması kişilerin görünüşünü bozan ve hayat kalitesini düşüren bir durumdur. Çene kayması sebebiyle kişilerin görünüşü bozulabilir ve buna müteakip bu duruma istinaden moral bozukluğu yaşarlar. Ayrıca çene kayması sebebiyle kişilerin bazı surat fonksiyonları da kısıtlanabilir. Peki çene kayması nedir ve çene kayması nasıl düzelir

Çene kayması çeşitli nedenlerden dolayı çenenin yerinden oynaması olarak tanımlanabilir. Çene kaymasının bir çok sebebi olabilir. Fakat doğuştan çene kaymaları da görülebilmektedir. Çene kaymasının bazı sebepleri şunlardır; Kişilerin sürekli olarak dişlerini birbirine sürtmeleri ve bastırmaları, herhangi bir sebepten dolayı ağzı aniden ayırmak, çeneye alınan herhangi bir darbe ya da çarpma, diş üzerinde yapılan yanlış tedavi yöntemleri, doğuştan gelen kemik yapısı gibi çeşitli sebepler bulunmaktadır. 

Peki kendimizde çene kayması olduğunu nasıl anlarız. Çene kaymasının belirtileri var mıdır? Varsa çene kaymasının belirtileri nelerdir? Çene kaymasının en basit yöntemi çenedeki görüntü bozukluğudur. Çenenin sağa sola ya da öne doğru çıkık olması en önemlisi çene kayması belirtilerindendir. Ayrıca çenedeki uzun süreli ağrılar, çenenin düzgün kapatılamaması, çene hareketlerindeki sesler de bazı belirtilerdendir?



ÇENE KAYMASI NASIL DÜZELİR?



Çene kaymasını düzeltmek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Çene kayması kişilerin kendi başlarına çözebilecekleri bir durum değildir. Öncelikle tıbbi destek gereklidir.

Kişiler öncelikle bir uzmana başvurmalıdır. Çene kayması konusunda hangi doktorun bakacağını merak ediyorsanız eğer başvurmanız gereken uzman diş hastanelerinin çene cerrahisi uzmanıdır. Çene cerrahisi uzmanları çene yapınızı inceler ve size uygun bir tedavi yöntemi geliştirir. Çene kaymasının sebebine göre tedavi yöntemleri de değişmektedir.

Çene kaymasında hekimler öncelikle elle tedavi yöntemini kullanırlar elle tedavi yöntemlerine destek çeşitli iğneler ve sargı çeşitleri de vardır.

Uzun süreli tedaviler sonucunda ya da uzman hekim tarafından alternatif bulunmadığı düşünüldüğünde ameliyat da bir çözüm yöntemidir. Ameliyat ile genellikle kesin sonuca ulaşılabilmektedir.  Kişiler bir süre sıvıyla beslenmek zorunda kalsalar da kısa zamanda eski sağlıklarına ve görüntülerine kavuşurlar.

Çene kayması nasıl düzelir sorusu merak edenler için makalemizi kaleme aldık. Görüldüğü üzere manuel tedavi veya ameliyat ile çözülebilen bir rahatsızlıktır. Bu yüzden hayatınız boyunca bu sorunla yaşamak zorunda olmadığınızı bilmelisiniz. Çenenizdeki kaymanın düzelmesi ile daha ağrısız yaşayabilir daha iyi görünebilirsiniz.

Post a Comment