daktilo


KATİPLİK İÇİN KLAVYE SINAVI


Ekmek artık arslanın ağzında. Gençler iş bulmak için yoğun çaba sarf ediyor. Fakat iş bulmak çok zor ve bir kişinin kendi işini kurması için tecrübe ve sermaye gerekiyor. Bu sebeple bir çok genç memur olmanın yollarını arıyor. Memur olmanın yollarından birisi de açıktan alımları takip ederek katip olmak. Fakat katip olabilmek için de öncelikle klavyeyi iyi kullanmak lazım. Adaylar katiplik sınavını geçebilmek için hızlı yazmak zorundalar. Klavye hızlı yazma ipuçlarını bu makalemizde bulabilirsiniz. Hızlı klavye kullanmak aslında çok kolay.

HIZLI KLAVYE KULLANMA


Katip adayları katiplik mülakatına girebilmek için öncelikle klavye sınavını geçmek zorundadırlar. Sınav; icra katipliği olsun, zabıt katipliği olsun ya da cezaevi katipliği olsun her şekilde aynı düzende yapılır. Adaylar öncelikle 3 dakikada en az 90 kelime yazabilmelidir. Fakat çoğu zaman 90 kelime yeterli olmaz. Klavye sınavına giren adaylar arasında en çok yazan 3 katı aday arasına girebilmelisiniz. Rakiplerinizin çok olduğunu düşününce hedefiniz en az 115-120 arası kelime olmalıdır.

Klavye sınavına hazırlanmak için öncelikle durumunuzu test etmelisiniz. İnternette kendinizi test edebileceğiniz çeşitli programlar bulunmaktadır. Eğer 3 dakikada 60 dan az kelime yazıyorsanız sıkı çalışmanız gerek demektir. 60-100 arası bir skor umut vaad edicidir. 100 den fazla yazıyorsanız durum iyi demektir fakat antrenman yapmayı bırakmamalısınız.

  • Hızlı klavye kullanmanın ilk kuralı bakmadan yazmaktır. Klavyeye bakmamak için karanlık bir ortamda yazabilirsiniz ya da elinizin üstüne bir havlu örtebilirsiniz. Zamanla parmaklarınız tuşların yerini ezberleyecektir.
  • Laptop klavyesinde çalışmayı bırakın her yerde bulabileceğiniz basit klavye satın alın. Hem yumuşak tuşlu hem de sert tuşlu klavye kullanın. Sınavda hangisinin çıkacağını bilemezsiniz.
  • Silme tuşunu kullanmayın gerekiyorsa klavyenizden sökün. Sınavda yanlışı silip tekrar yazmak yanlış yazmaktan daha fazla vakit kaybetmenize sebep olur.
  • Eğer şuanki hızınız 60 kelimeden aşağıysa "F" klavyeye geçiş yapın. "F" klavye daha kullanışlıdır. Fakat 100den fazla yazıyorsanız "Q" klavyeden devam edin.
  • Klavye sınavına sınavdan 1 ay önce her gün 3 saat çalışmak yerine alım olsun ya da olmasın günde istikrarlı şekilde 15 dk çalışın. Bu şekilde parmaklarınız klavyeye daha fazla aşina olacaktır. 
  • Sınavda heyecan yapmamak adına iyi çalışın bu şekilde öz güveniniz yerinde olacaktır. Sınavı kaybettiren en önemli sebeplerden birisi de heyecandır.
  • Eğer kendi kendinize istikrar sağlayamıyorsanız klavye kursuna yazılmayı deneyebilirsiniz. Ama unutmayın aslolan sizin çalışmanızdır.
Yukarıda bahsedilen şeylere dikkat ederseniz katiplik için klavye sınavına rahatça hazırlanır ve başarılı olabilirsiniz. Unutmayın ki memur olmak artık çok zor ve sürekli katip alımı oluyor. Katip olmak hızlı klavye kullanmaktan geçiyor. Hızlı klavye kullanabiliyorsanız katip olmayı deneyebilirsiniz.

Yakın zamanda ceza infaz kurumlarına katip alımı yapılacak ceza infaz kurumu katibi ne iş yapar merak ediyorsanız lütfen tıklayın:

Post a Comment