tansiyon aleti

DÜŞÜK TANSİYON


Düşük tansiyon kan basıncının normal seviyenin altına inmesi olarak tanımlanabilir. Tansiyon her daim aynı seviyede bulunmamaktadır. Çeşitli sebeplerden dolayı tansiyon yükselip alçalabilir.  Kan basıncını ayarlayarak kalp diğer organlara ve damarlara kan pompalar. Organlara ve damlara kan pompalanması hayati öneme sahiptir. Tansiyonun normalden yüksek ya da alçak olması insan sağlığını bozabilir. Tansiyonun düşük olması, yüksek olması kadar hayati bir problem olmasa da düşük tansiyon sebebiyle de kişiler çeşitli problemler yaşayabilir. Peki düşük tansiyon nasıl düzelirDüşük tansiyona sahip kişiler nelere dikkat etmelidir?


DÜŞÜK TANSİYONUN BELİRTİLERİ VE SEBEPLERİ NELERDİR

Düşük tansiyon bir çok sebepten olabilir. Çeşitli kalp hastalıkları, dehidrasyon olarak bilinen susuz kalma durumu, hamilelik, yetersiz beslenmeye bağlı çeşitli vitamin eksiklikleri, bazı ilaçların yan etkileri ya da çeşitli hastalıklar düşük tansiyonun sebepleri olarak gösterilebilir.

Kişiler düşük tansiyonunun belirtilerini tanıyarak erken ve önleyici müdahalede bulunabilirler. Baş dönmesi görülebilir, kalp çarpıntısı, kronikleşmiş bir halsizlik ve yorgunluk, görüş bozukluğu, mide bulantısı, zihin fonksiyonlarında bulanıklık, odaklanma sorunlar vs. Kişiler sağlıkları açısından belirtileri iyi takip etmeli sürekli düşük tansiyon şikayeti olan bireyler en kısa zamanda bir doktora başvurmalıdır.

DÜŞÜK TANSİYONU YÜKSELTMEK MÜMKÜN MÜ?

Tansiyonu yükseltmek için çeşitli yöntemler vardır. Fakat her bireyin sağlık durumu kendine özgündür. Belirtiler, tanılar ve tedavi kişiden kişiye değişebilir. Bir kişideki tansiyon düşüklüğü önemsiz olabileceği gibi bazı kişilerde ciddi sorunlara yol açabilir. Bu sebeple en uygunu öncelikle bir doktordan görüş almaktır.

Düşük tansiyonu yükseltmek için en sık başvurulan yöntem tuzlu ayran içmektir. Bir bardak ayrana bir çay kaşığı karıştırıp içerek tansiyonunuzu yükseltebilirsiniz. 

Aynı zamanda kişiler beslenmesine dikkat etmeli ve mümkün mertebe aç kalmamalıdır. Aç kalan bireylerin tansiyonu düşecektir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için aç kalmamaya dikkat ediniz.

Ayrıca; şekerli çay içmek, tuzlu bir şeyler yemek, kafein almak, uzanarak ayakları havaya dikmek, ani hareketlerden kaçının ve varsa ilaçlarınızı ihmal etmeyin.

Tuz kan basıncını artırmada önemli bir etkendir fakat kalp ya da böbrek hastası kişilerin tuzu dikkatli tüketmesi gereklidir. Bu sebeple öncelikle bir doktorla görüşerek gereken testleri yaptırmalısınız.

Düşük tansiyon nasıl düzelir sorusuna cevap vermeye çalıştık. Düşük tansiyondan şüpheleniyorsanız sağlığınız ve konforunuz için gereken müdahaleleri yapmaktan çekinmeyin. Mümkünse evde bir tansiyon aleti bulundurun ve sık sık kendinizi kontrol edin.




Post a Comment