kulak


Kulak kristali nedir?



Kulak kristalleri vücutta denge sağlamak için vazgeçilmezdir. Bu sebeple kulak kristallerinin sağlığı çok önemlidir. Kulak kristalleri oynayan kişiler denge problemler yaşayabilir. Çoğu zaman ani hareketlerde baş dönmeleri ile kendini gösterir. Peki kulak kristali neden oynar? Kulak kristali baş dönmesine sebep olur mu? Kulak kristali nasıl düzelir?  Kulak kristali kaymasının nasıl düzeleceği konusunda bu makalemizde bilgilendirme yapacağız.



Kulak kristali neden oynar?



Kulak kristali çeşitli sebeplerden dolayı oynayabilir. Bazen oynama sebebi tespit edilemez. Fakat kulak kristali oynamasının çeşitli sebepleri olabilir. Herhangi bir travma sebebiyle kulak kristalleri zarar görebilir ve bu sebeple kişi denge problemleri yaşayabilir. Ayrıca çeşitli hastalıklar da kulak kristallerinin oynamasına sebep olabilir. Enfeksiyonlar da bu soruna yol açabilir. 



Kulak kristali oynamasının belirtileri nelerdir?



Kulak kristali oynayan kişi de şiddetli baş ağrısı görülebilir. Baş dönmeleri ve mide bulantısı da bazı belirtilerdendir. En çok görülen belirti ani hareketler yaparken vücutta denge kaybı denilebilir. Yüzde kramp ve ağrı, kalp çarpıntısı da görülebilmektedir.



Kulak kristali nasıl düzelir?



Kulak kristali; ilaç tedavisi, egzersiz ve cerrahi müdahale ile düzelebilir. Hastalarda genel olarak cerrahi müdahaleye gerek kalma. Kişiler egzersiz ve ilaç tedavisi ile sağlıklarına kavuşabilmektedir. En çok kullanılan ve sonuç alınan yöntem ise egzersiz yöntemidir.

İlaç tedavisi her zaman sonuç vermeyebilir. Daha çok kristal oynamasını düzeltmek yerine ağrı ve etki kesici bir rol oynar. Bu sebeple egzersizler daha çok tercih edilir.

Egzersiz ve dinlenme tedavisinde hasta doktor kontrolünde belli yatış şekilleri ile dinlendirilir. Kontrollü dinlenmelerden sonra hastaya belli başlı egzersizler verilir ve egzersizler evde yapılmaya devam edilir. Çoğu zaman bu egzersizlerden olumlu sonuç alınmakta hastalar eski sağlıklarına konuşmaktadır. İlaç ve egzersiz tedavisi sonuç vermediği durumlarda cerrahi müdahale doktor tarafından önerilebilir.

Unutulmamalıdır ki her belirti dikkate alınmalı ve uzman bir doktora danışılmalıdır. Kulak kristallerinin oynama sebebi farklı hastalıklar da olabilir. Kulak kristali nedir ve nasıl düzelir konularında bilgilendirmeye çalıştık. En doğru tanı teşhis ve tedaviyi doktorunuzdan edinlemisiniz.

Post a Comment