uyku

Uykuda horlama nedenleri nelerdir

Uykuda horlamak bizden çok çevremizdekileri rahatsız eden bir alışkanlıktır. Çünkü her birey rahat uyuyup zinde uyanmak, günün yorgunluğunu atmak ister. Haliyle gün içinde yorgun olmamak için güzel bir uyku isteriz. Fakat çevremizde horlayan birisi varsa bu çok zordur. Eşi, çocuğu, annesi ya da babası horlayan kim varsa horultu tedavisi nasıl olur araştırmaya başlar. Rahatsız edici bu durum kişiler tarafından horlamaya başladım neden şeklinde de araştırılır. Horlama sesine çözüm bulmak için önce horlama nedenleri bilinmelidir. Peki uyurken horlamanın nedenleri nelerdir hep birlikte öğrenelim.

Gece horlama nedenleri incelendiğinde karşımıza bir çok sonuç çıkmaktadır. Yorgunluk, şişmanlık, kilo, hamilelik, uyuma şekli, uyku apnesi, kalp hastalıkları, burun tıkanıklığı, burun eti ya da kemiği gibi burun şekli sorunları aşırı hormala sebepleri olarak görülebilir.Uykuda horlama sebepleri bunlardır.

Horlama nasıl tespit edilir?

Horlama genel olarak kişinin kendisi ile tespit edilemez. Hatta bir çok kişi horladığını inkar eder. Çünkü uyurken kendimizi duyamayız. Bu sebeple horlama en çok beraber olduğumuz kişileri rahatsız eder. Horladığımızı başkasından duyarız. Bu sebeple çoğu zaman uyarılırız. Hatta uyandırıldığımız da olur ve bu bizim için de rahatsız edici bir durumdur. Horlama ya çözüm bulmamız istenir. Fakat horlama nasıl tespit edilir. İşte yöntemler:

  • Emar adıyla bilinen MR
  • Bilgisayarlı Tomografi yani BT
  • Bir diğer yöntem ise burundan girilerek yapılan endoskopi.

Uykuda horlama nasıl düzelir?

Horlama tedavisi genel olarak cerrahi müdahale istemez. Horlayan kişiler horlama sebebini bularak kendi tedavi yöntemlerini geliştirebilir. Yatış pozisyonunu düzeltmek, kilo vermek, sigara kullanmayı kesmek, yatağa çok yorgun girmemek gibi yöntemleri uygulayan kişiler bu rahatsızlıktan kurtulabilir ve hastaneye gitmeye gerek kalmadan tedavi olabilir.

Horlama ağız aparatı ya da horlama protezi tedavisi gibi tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Horlama protezleri alt çeneyi önde tutarak rahat nefes almayı sağlar. Protezler kişiye özel hazırlanır ve kesin bir tedavi yöntemi değil rahatlatma amaçlıdır. Asıl tedavi için cerrahi müdahale ve uyku şeklinde düzen değiştirmek gerekebilir. Ayrıca horlama için ağız aparatı internette kolaylıkla bulunabilir. Fakat kullanıcıların yorumları okunduğunda görülecektir ki her ne kadar horlama için çözüm olsa da kişinin uyku düzenini ve konforunu bozması sebebiyle pek önerilmiyor. 

Horlama önleyici anti snoring yorumları incelendiğinde kullanıcılardan çok olumlu yorumlar gelmediği görülecektir. Kullanıcılar genel olarak ürünün kalitesiz ve işlevsiz oluşundan şikayet etmektedir. 


horlama


İbrahim Saraçoğlu horlama kürü çok araştırılmaktadır. Sizler için bu kürü bulduk. Aşağıdaki videoda 9.45 dk açarsanız İbrahim Saraçoğlu hocanın lahana kürünü öğrenebilirsiniz. Bu kür hem de çok basit. Açık alanda yetişmiş büyükçe bir lahananın en dış ve büyük yaprakları kullanılır. Bu yapraklar 750 ml suda 15 dk ağzı kapalı bir kapta kaynatılır. Daha sonra 1-2 saat içerisinde bu su tüketilir. Lahana biraz gaz yapabilir fakat bu kür horlama ve uyku apnesi tedavisinde etkilidir. Lahana horlamayı kesen bitkilerdendir.



Bazı kişiler gece rahat nefes almak ve horlamamak için burun bandı kullanılar. Peki burun bandı horlamayı önler mi? Bim burun bandı horlama önlemek için ucuz seçimler arasındadır. Her ne kadar breathe right gibi kaliteli olmasa da burun çeperlerini genişletir ve bir nebze rahatlamaya yardımcı olur. Peki kaliteli olan breathe right horlamayı önlüyor mu denemek lazım. Breathe right daha kaliteli bir burun bandıdır ve daha pahalı olması sebebiyle daha iyi sonuç verir. Burun çeperlerini genişletir. Burun bandı horlamayı önler mi en iyi sonucu bir paket alıp deneyerek öğrenebilirsiniz. Eğer rahat nefes alıyorsanız ve horlamanız kesildiyse işe yarıyor demektir.

Ayrıca çene bandı, snoremed horlama protezi gibi ürünler de kullanılmaktadır. Fakat hiç birinin tam sonuç verdiğini söyleyemeyiz. En iyisi horlama testi yapan devlet hastanelerine başvurarak test yaptırmak ve en iyi tedaviyi doktorumuza danışarak öğrenmektir. Horlamanız uyku apnesi sebebiyle ve nefes kesilmesine sebep oluyorsa mutlaka bir doktora danışmalı tedavi olmalısınız. Yoksa can kaybı dahil ciddi tehlikeler yaşayabilirsiniz.




Post a Comment