gocuk duzeltılen araba

 Kaportadaki Küçük Göçükler

Özellikle son zamanda otomobil almak çok zor bir hal aldı. En ucuz arabalar bile altı haneli rakamlardan başlıyor. Bu sebeple her birimizin otomobili değerli. Değerli olan bu araçlarımıza gözümüz gibi bakmaya çalışırız. Fakat ne kadar dikkat etsek de ufak tefek kazalar olabilir. Bu kazalar sonucunda aracımızın kaportasında ufak tefek göçükler görülebilir. Bu göçükler arabanın görüntüsünü bozar. Bu göçükler kaportacıda düzeltilebilir fakat bazı göçükler düzeltmek için kaportacıya gitmek yerine kendimiz bir şeyler yapabiliriz. Bu yazımızda kaportadaki küçük göçükler nasıl düzelir anlatmaya çalışacağız.  

Kaportadaki küçük göçükler nasıl düzeltilir?

Küçük göçükler düzeltmek için basit malzemeler ile başarılı olabiliriz. Bu malzemelere ulaşmak basittir. Her yerden temin edilebilir. Biraz el becerisiyle kaportamız yepyeni hale gelebilir. Unutmayın küçük göçükler boyasız şekilde de düzeltilebilir.


  • Öncelikle aracımızda göçüğü düzeltmek için bir adet göçük düzeltme seti almalıyız. İnternette bir çok sitede bu set satılır. Daha sonra göçüğün bulunduğu yer güzelce temizlenerek kir ve tozdan arındırılır. Bunun için su ve bez yeterlidir. Temiz bezle iyice kurutulur. Sette bulunan silikon tabancası yardımıyla silikon iyice ısıtılır ve sette bulunan göçüğün üzerine yerleştireceğimiz aparatın üzerine bolca sıkılıp göçüğe yapıştırılır. İyice kuruyup yapıştıktan sonra diğer aparat monte edilir ve hafifçe sıkma işlemi yapılır. Bu işlem narin yapılmalıdır. Yavaş yavaş göçüğün düzeldiğini göreceksiniz. Göçüğün düzelmeyen yerleri için her seferinde bu işlemler tekrarlanabilir. 
  • Eğer göçüğünüz basitse her banyoda ve tuvalette bulunan lavabo pompası iş görebilir. Tıpkı lavabo pompalar gibi göçüğü pompalayarak düzeltmeye deneyebilirsiniz. Bu işlemi yaparken bölgeye sıcak su dökmek daha iyi sonuç verebilir. 
  • Bir diğer yöntem de araç içinden döşemeyi kaldırarak göçen yeri içeriden düzeltmektir. Göçen yeri tespit edip ittirerek düzeltme imkanınız bulunmaktadır. Bu işlemi yaparken döşemeye zarar vermemeye özen gösterin.
Bu şekilde otomobilinizin kaportasında bulunan küçük göçükleri düzeltebilirsiniz. Bu yöntemler bazen büyük göçüklerde de işe yarar. Eğer maddi durumunuz müsaitse bu işi bir ustaya yaptırarak risk almamış olursunuz. 

Post a Comment