telefon

Şifresi Unutulmuş Telefon Nasıl Açılır


Merhaba arkadaşlar. Telefon şifresi unutmak bir çoğumuzun başına gelebilir. İnsanı gerçekten muzdarip eden bir durumdur. Bazen şifremizi unutabiliriz ve bu sebeple telefonumuza erişimimiz kesilebilir. Böyle durumlarda genel olarak format atmak denenir. Fakat bir çok kişinin telefonunda kaybetmek istemediği veriler bulunduğundan şifresi unutulmuş telefon formatsız nasıl düzelir diye merak eder. Peki telefonun şifresi unutulunca ne yapılır? Unutulmuş şifre nasıl açılır? Şifresi unutulan telefon nasıl açılır merak ediyorsanız buyurun anlatalım!

Telefonun şifresi unutulunca ne yapılır?

Öncelikle telefonun şifresi unutulduysa panik olmamalısınız. Telefonunuzu ve verilerinizi kurtarabilirsiniz. Bu yüzden önereceğimiz önerileri dikkatlice okuyun ve tek tek deneyin.

  • Android device manager uygulamasını telefonunuza google play aracılığıyla indirin. Android device manager yardımıyla telefonunuzu bulun ve kilitle butonuna tıklayarak telefonunuzu kilitleyin. Burada sizden yeni bir şifre girmeniz istenilecektir. Bu şekilde yeni şifre belirleyin ve telefonunuzdaki kilidi açarken bu şifreyi kullanmayı deneyin. Bu kadar basit
  • Eğer deseninizi unuttuysanız deseni unuttum seçeneğini kullanabilirsiniz. Deseni unuttum seçeneği ile Gmail hesabınızı ve şifrenizi girerek yeni bir desen belirleyebilirsiniz.
  • Amacımız formatsız şekilde sorunu çözmektir. Fakat hiç bir şekilde şifrenizi hatırlamıyorsanız ve şifrenizi kurtarmayı başaramadıysanız format atmayı denemelisiniz. Hatta eğer özel verileriniz yoksa öncelikli seçeneğiniz format atmak olabilir. Telefonunuz kapalıyken ses azaltma - home ve güç tuşuna aynı anda basarak format ekranına ulaşın. Burada wipe data/factory reset butonunu seçin. Unutmadan söyleyelim ses azaltma ve yükseltme tuşu aşağı yukarı seçim yapmaya yarar. Power tuşu ile seçim yaparsınız.  Daha sonra yes delete all user data seçeneğini seçin. Sonrasında reboot system now' u seçin. Bu işlemleri yaparken şarzınız dolu olmalıdır. İşlemleri yaparken telefonun şarjı biterse çok daha büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 
Umarım seçenekleri doğru kullanarak telefonunuza kavuşabilirsiniz. Tabi ki mahremiyet ve özel hayat gereği telefonunuza şifre koyacaksınız. Bu çok olağandır. Şifrenizi unutsanız bile şifresi unutulmuş telefon formatsız nasıl düzelir bildikten sonra ve telefonunuz google hesabına bağlı olduğu sürece korkmanıza gerek yoktur. Formatsız bir şekilde şifresini unuttuğunuz telefonunuza erişebilirsiniz. Telefonun şifresi unutulunca ne yapılır bu kadar basit.

Post a Comment